ه گفته سازمان ملل، کمبود مواد غذایی به دلیل تغییرات آب و هوایی یک تهدید است. آیا کمبود مواد غذایی به دلیل تغییرات آب و هوایی تهدید بزرگی برای نیوزیلند است؟
تغییرات اقلیمی شرایطی را تغییر میدهد که تولید غذا را حفظ میکند و پیامدهای آبشاری برای امنیت غذایی و اقتصادهای جهانی دارد. تحقیقات اخیر اثرات همزمان تغییرات آب و هوایی بر کشاورزی و شیلات دریایی را در سطح جهان ارزیابی کرده است.
مدلسازی این تأثیرات تحت یک سناریوی انتشار کربن معمولی نشان میدهد که حدود 90 درصد از جمعیت جهان – که اکثر آنها در کشورهای کمتر توسعهیافته زندگی میکنند – کاهش تولید مواد غذایی در این قرن را تجربه خواهند کرد.
نیوزلندی ها خوش شانس هستند که در بخشی از جهان زندگی می کنند که دارای خاک های نسبتاً حاصلخیز، منابع آب کافی و دمای ملایم است. این به ما یک مزیت نسبی برای کشاورزی و باغبانی نسبت به بسیاری از کشورها، از جمله شریک تجاری اصلی ما، استرالیا می دهد.
نیوزلند بیش از اندازه کافی غذا برای جمعیت خود تولید می کند. صادرات بیش از مصرف محلی است و کمبود مواد غذایی ناشی از تغییرات آب و هوا نباید برای نیوزیلند خطری قریب الوقوع باشد. اما پشت هر گزاره کلی مانند این، جزئیات نسبتاً نگرانکنندهتری نهفته است.
غلبه بر چالش های داخلی
ما به عنوان ساکنان یک کشور توسعه یافته عادت داریم که از طریق سوپرمارکت ها به منابع جهان دسترسی داشته باشیم. نیوزلندی ها این را مسلم می دانند که بیشتر غذاها (حتی آنهایی که ما تولید نمی کنیم، مانند برنج یا موز) در تمام طول سال در دسترس خواهند بود.
مارچوبه، سیبزمینی جدید و توتفرنگی نمونههایی از غذاهایی هستند که نیوزلندیها انتظار دارند فقط در زمانهای خاصی از سال ببینند، اما اگر سیب یا کیوی موجود نباشد، مردم معمولا شکایت میکنند. انتظارات ما بر اساس واردات محصولات در زمانی که خارج از فصل در نیوزلند هستند، است. در دسترس بودن این واردات ممکن است به طور جدی توسط تغییرات آب و هوایی به خطر بیفتد.
گزارش اخیر وزارت محیط زیست ، اثرات آب و هوا، از جمله پیش بینی های دقیق از افزایش متوسط دما و تغییرات در الگوهای بارندگی در سراسر نیوزیلند را توصیف می کند. روند ثابت به سمت شرایط مرطوب تر در غرب، خشک تر در شرق و بیشترین افزایش میانگین دما در شمال است.
پیامدها برای کشاورزی بسیار متفاوت است. به عنوان مثال، بسیاری از محصولات معتدل برای شروع گلدهی یا رسیدن میوه به دمای خنک پاییز یا زمستان نیاز دارند. ممکن است باغها نیاز به جابجایی بیشتر به جنوب داشته باشند، یا ممکن است نیاز به پرورش گونههای جدید کم سرما داشته باشند، همانطور که در حال حاضر در سراسر جهان اتفاق میافتد.
بیشتر بخوانید: اقلیم توضیح داد: کشاورزی احیا کننده می تواند به رشد مواد غذایی با تاثیر کمتر کمک کند
آفات و بیماریهای حشرات معمولاً توسط دمای پایین زمستان کنترل میشوند، اما ممکن است در آینده مشکلساز شوند. آفات و بیماریهای معرفیشده شامل مگسهای میوه هستند که تأثیر عمدهای در استرالیا و سایر کشورهای گرمسیری دارند، اما برای ایجاد کلنیهای تولید مثل در نیوزیلند تلاش میکنند. کنترلهای ایمنی زیستی قوی بهترین گزینه برای کاهش این خطر است.
آنچه بیش از افزایش تدریجی دما توسط مدلهای تغییرات آب و هوایی پیشبینی میشود، اهمیت فراوانی بیشتر رویدادهای شدید آب و هوایی است. اینها شامل خشکسالی، سیل و تگرگ است که می تواند منجر به تلفات کلی محصول در مناطق خاص شود. یکی از راهبردهای کاهش آشکار این است که تأمین آبیاری را در مناطق خشکتر شرقی خود گسترش دهیم، اما نگرانیها در مورد کیفیت آب در رودخانههای ما به این معنی است که این گزینه محبوبی در بین مردم نیست – برای مثال در دشتهای Heretaunga یا در Canterbury .
خطرات محصولات وارداتی
نیوزلند صادرکننده خالص لبنیات، گوشت گاو، بره و بسیاری از میوه ها و سبزیجات است، اما برای برخی از محصولات، ما به شدت به واردات وابسته هستیم. ارقام وزارت کشاورزی ایالات متحده بی نقص نیستند، اما عدم تعادل تجاری برای کالاهای اصلی را برجسته می کنند.
نیوزلند تمام برنج و بیشتر گندم خود را وارد می کند. این یک وارد کننده خالص محصولات گوشت خوک است. داده های باغبانی که سالانه در Fresh Facts منتشر می شود نشان می دهد که واردات عمده باغبانی نیوزلند (به ترتیب ارزش) شراب، آجیل، سبزیجات فرآوری شده، قهوه، موز و انگور سفره است. این محصولات وارداتی عمدتاً از استرالیا، چین، ایالات متحده و اکوادور می آیند – همه کشورهایی که ممکن است نسبت به نیوزیلند نسبت به تغییرات آب و هوایی کمتر انعطاف پذیر باشند .
همانطور که گزارش اخیر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( فائو ) توضیح می دهد، افزایش دما، افزایش آب دریاها و افزایش فراوانی رویدادهای نامطلوب آب و هوایی برای کاهش بهره وری کشاورزی و باغداری در بسیاری از مناطق در سراسر جهان تاثیر متقابل خواهد داشت. در حالی که بعید است نیوزلند در آینده نزدیک به دلیل تغییرات آب و هوایی با کمبود مواد غذایی مواجه شود، قیمت و در دسترس بودن محصولات وارداتی ممکن است به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
بیشتر بخوانید: تغذیه شهرها در قرن بیست و یکم: چرا کشاورزی حاشیه شهر برای انعطاف پذیری غذایی حیاتی است
فقر غذایی
متأسفانه نکته مهم دیگری نیز وجود دارد. برخی از نیوزلندی ها در حال حاضر ناامنی غذایی را تجربه کرده اند. بررسی تغذیه بزرگسالان در سال 2008/9 نشان داد که 14 درصد از خانوارهای نیوزیلندی گزارش دادند که اغلب یا گاهی اوقات به دلیل کمبود پول، غذای خود را تمام می کنند.
شاید به جای نگرانی در مورد تأثیر آتی تغییرات آب و هوایی بر قیمت یا در دسترس بودن برنج یا موز وارداتی، باید به این نابرابری اجتماعی توجه بیشتری داشته باشیم.
به عنوان یک کشور کشاورزی ثروتمند و یک صادرکننده خالص مواد غذایی، به نظر نمی رسد که بخشی از جامعه ما به طور مرتب کمبود مواد غذایی را تجربه کند.

