یک سوم تولید جهانی مواد غذایی به دلیل تغییرات آب و هوایی در خطر است m2
یک سوم تولید جهانی مواد غذایی به دلیل تغییرات آب و هوایی در خطر است
یک مطالعه جدید به رهبری دانشگاه آلتو نشان می دهد که اگر کاری برای متوقف کردن انتشار دی اکسید کربن انجام نشود، چگونه تغییرات آب و هوایی بر مناطقی که غذا در آن کشت می شود تأثیر می گذارد. برای درک بهتر این همبستگی، با ماتیاس هینو، یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه صحبت کردیم و با پرسیدن اینکه چگونه «فضای آب و هوایی ایمن» را برای کشورهای تولیدکننده غذا تعریف میکند، شروع کردیم.
س: شما در تحقیقات خود از فضای امن آب و هوایی صحبت می کنید. این فضا را چگونه تعریف می کنید و چه نسبتی از تولیدات گیاهی و دامی جهانی در خطر بیرون راندن از این فضا است؟
پاسخ: مفهوم فضای اقلیمی ایمن به آن دسته از شرایط اقلیمی اطلاق می شود که 95 درصد از تولید جهانی غذا به طور تاریخی توسعه یافته و با آن سازگار شده است. تا پایان قرن، 31 درصد از محصول فعلی و 34 درصد از تولیدات دامی را می توان به خارج از این فضای اقلیمی امن رانده شد. بر اساس برآوردهای ما، این امر بر تولید 27 مورد از مهمترین محصولات غذایی و هفت دام مختلف تأثیر می گذارد.
س: مطالعه شما از دو سناریو آینده استفاده می کند – یکی که در آن انتشار دی اکسید کربن بدون توقف به رشد خود ادامه می دهد و دیگری که در آن انتشار گازهای گلخانه ای به طور اساسی کاهش می یابد و گرمایش جهانی را به 1.5-2 درجه سانتیگراد محدود می کند – و تاثیر هر سناریو بر تولید جهانی غذا را تجزیه و تحلیل می کند. بیایید به مورد اول نگاه کنیم. یافته های شما در آنجا چه بود؟
پاسخ: اگر انتشار دی اکسید کربن بدون مداخله به رشد خود ادامه دهد، تقریباً یک سوم از تولید جهانی غذا ممکن است تا پایان این قرن از فضای امن آب و هوایی خارج شود.

مناطق داخل و خارج از فضای اقلیمی امن برای تولید مواد غذایی 2081-2100. عکس: متی کومو، دانشگاه آلتو
س: طبق نتایج تحقیق، مناطقی که از فضای امن اقلیمی خارج شدهاند، در کشورهای آسیبپذیر مانند کامبوج، غنا و هند خواهند بود. چه نوع آسیبی را در این مناطق پیش بینی می کنید؟
پاسخ: با ظرفیت کمتر برای انطباق با تغییرات ناشی از تغییرات آب و هوایی، تولید مواد غذایی این کشورها در بالاترین خطر قرار خواهد گرفت. در واقع، تا 95 درصد از تولید مواد غذایی آنها می تواند خارج از فضای امن آب و هوایی باشد. دمای بالاتر تبخیر را افزایش می دهد که منجر به شرایط خشک تر می شود. وقتی هوا گرم است، مقدار کم آب در خاک می تواند هوا را حتی گرمتر کند. به همین دلیل، هم دما و هم تنش آبی برای گیاهان افزایش مییابد.
س: شانس ادامه تولید مواد غذایی در این مناطق چقدر است؟
ج: برای کمک به کشاورزان برای سازگاری با آب و هوای متغیر، توسعه انواع محصولات جدید و ایجاد زیرساخت های آبیاری باید سرمایه گذاری های عمده ای انجام شود. هنوز مشخص نیست که این شرایط چقدر برای تولید مواد غذایی مناسب است. متأسفانه کشورهایی که در حال حاضر منابع کمی دارند در خط هستند.
پرسش: نتایج نشان میدهد که تولید غذا در 52 کشور از 177 کشوری که در مطالعه شما گنجانده شدهاند، همچنان در فضای امن آب و هوایی باقی خواهد ماند. آیا آنها کاملاً بدون خطر خواهند بود؟
پاسخ: این 52 کشور شامل فنلاند و اکثر کشورهای اروپایی دیگر می شود که در آن آب و هوا در شرایطی باقی می ماند که امروزه مواد غذایی در آن کشت می شود. با این حال، همچنین در این مناطق، تولید مواد غذایی می تواند به طور بالقوه به دلیل افزایش فراوانی آب و هوای شدید، مانند موج گرما و خشکسالی، در معرض خطر باشد.
Matias Heino یک کاندیدای دکترا و نویسنده اصلی دیگر تحقیقات دانشگاه آلتو است. عکس: ماتیاس هینو
س: بیایید تمرکز را به سناریوی آینده خوش بینانه دیگری که در مطالعه خود وارد کرده اید تغییر دهیم. اگر جهان اقدامات جدی برای کاهش انتشار دی اکسید کربن انجام دهد و گرمایش زمین را به 1.5-2 درجه سانتیگراد محدود کند، چه؟ آیا ما می توانیم تولید مواد غذایی را تضمین کنیم؟
پاسخ: اگر بتوان گرمایش را به 1.5 تا 2 درجه سانتیگراد محدود کرد، تنها بخشی از تولید غذا با شرایطی که هنوز دیده نشده است مواجه می شود. این تغییر به اندازه کافی آهسته خواهد بود به طوری که محیط قادر به تطبیق با شرایط جدید خواهد بود و تولید غذا می تواند در بیشتر قسمت های فضای امن آب و هوایی فعلی ادامه یابد.
س: برای نتیجه گیری، به نظر شما تعدیل های بزرگ مورد نیاز برای کاهش آسیب های ناشی از تغییرات آب و هوایی به فرآیندهای جهانی تولید غذا چیست؟
پاسخ: ما به تلاش های جمعی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و حمایت از سیستم های غذایی خود برای انطباق با تغییراتی که در حال حاضر رخ می دهد نیاز داریم. به عبارت دیگر، امروز هم باید کربن زدایی کنیم و هم اطمینان حاصل کنیم که افرادی که در تولید مواد غذایی کار می کنند با تأثیرات تغییرات آب و هوایی تنها نمانند.

