ملخ: منبع غذایی دست نخورده آفریقا
ملخ: منبع غذایی دست نخورده آفریقا
نوشته جان آگابا
18 مه 2022
فیلیپ نیکو، محقق ارشد و استاد کالج علوم کشاورزی و محیط زیست در دانشگاه Makerere گفت: «تحقیقات ما نشان میدهد که میتوانیم این حشرات را رام کنیم و بهعنوان منبع جایگزین پروتئین برای مردممان شروع به پرورش آنها در تعداد زیاد کنیم». این نشان میدهد که حشرات میتوانند به ما در کاهش گرسنگی و سوءتغذیه و وابستگی به ماهی و گوشت گاو (برای پروتئینها) کمک کنند که صید بیرویه و انتشار گازهای گلخانهای را تشدید میکند.»
چالش تغذیه این قاره با افزایش جمعیت که پیش بینی می شود تا سال 2050 جمعیت فعلی 1.2 میلیارد نفر را سه برابر کند، تشدید می شود ، در حالی که تأثیرات تغییرات آب و هوایی بر کشاورزی در حال کاهش گزینه های غذایی است.
ما جنگل های بیشتری را برای کشاورزی قطع می کنیم. اما این قابل دوام نیست. ما باید به فکر راههای هوشمندانهتری برای تأمین منابع غذایی جایگزین برای تغذیه این جمعیت باشیم بدون اینکه لزوماً پوشش جنگلی باقیمانده را تجاوز کنیم.»
اهلی کردن ملخ های وحشی
محققان در طول یک فصل ازدحام جمعیت والدین را از طبیعت به دست آوردند و حشرات – همچنین به نام Ruspolia differens – را وادار کردند تا در یک محیط مصنوعی در آزمایشگاه تخم بگذارند. در ابتدا، آنها پوره ها را در شیشه های پلاستیکی جداگانه جدا کردند تا بقای آنها را در رژیم های غذایی مختلف مشاهده کنند. سپس حدود 1500 حشره را در قفس های پرورش دسته جمعی قرار دادند تا تأثیر اندازه و تراکم قفس را بر رشد آنها مشاهده کنند.
نتایج خیره کننده بود. حشرات می توانند از گل آذین و علف تغذیه کنند، اما می توانند از سبزیجات و غلات مانند آرد ارزن، ذرت و سیم سیم (کنجد) نیز تغذیه کنند – اساساً همان غذایی که انسان ها می خورند. آنها می توانند در دمای بین 25 تا 32 درجه سانتیگراد زنده بمانند که در اکثر مناطق آفریقا معمول است.
این حشرات درست مانند حشرات وحشی در دو ماه و نیم بالغ شدند.
تحقیقات نشان می دهد که حشرات دارای سطح پروتئین بالایی بین 34 تا 73 درصد هستند. روتارو گفت: “مردم می توانند ملخ ها را بخورند تا نیازهای پروتئینی خود را تامین کنند.”
او گفت که حشرات همچنین دارای چربی های خوبی هستند که می توانند خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند دیابت را کاهش دهند و همچنین سایر مواد مغذی حیاتی از جمله اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه و مواد معدنی مختلف از جمله فسفر و پتاسیم را کاهش می دهند.
منبع جدید امرار معاش
پرورش حشرات ترد می تواند منبعی برای امرار معاش بیشتر کشاورزان آفریقایی باشد.
گزارش سال 2021 توسط دانشمندان هندی نشان داد که یک جفت ملخ نر و ماده حدود 60000 تخم تولید کردند که به حدود 4 کیلوگرم ملخ بالغ تبدیل شد.
این نشان می دهد که یک کشاورز با پرورش تنها 1000 جفت، تقریباً 4000 کیلوگرم (معادل 4 تن) ملخ بالغ برداشت می کند.
برای مقاصد مقایسه، یک کیلوگرم ملخ خوراکی در شرق آفریقا در حال حاضر حدود 9 دلار آمریکا قیمت دارد که تقریباً دو برابر گوشت گاو است.
روتارو خاطرنشان کرد که ملخ ها علاوه بر غذا، کاربردهای دیگری نیز دارند. “کاش می دانستید که اگر ملخ ها چربی آنها را استخراج می کردید، چند محصول دیگر برای صنایع آرایشی و بهداشتی و داروسازی می توانید تهیه کنید. بسیاری از محصولات.”
آموزش کشاورزان
نایکو گفت که دانشمندان در آستانه یک “پیشرفت بزرگ” هستند و کیت های تولیدی را توسعه داده اند و شروع به آموزش گروه های کشاورز در مرکز اوگاندا برای پرورش حشرات کرده اند.
Nyeko گفت: بین ژوئن و اوت (سال جاری) ما باید این حشرات را به کشاورزان معرفی کنیم. آنها در حال حاضر بر کشاورزان خرده مالک تمرکز کرده اند.
اما روتارو گفت که ملخ ها نیاز به مراقبت دارند.
حشرات نیز مانند هر دام دیگری به محیط و تغذیه مناسب نیاز دارند. آنها به یک رژیم غذایی متعادل نیاز دارند.»
بنابراین، در حالی که آرد ذرت به آنها کربوهیدرات می دهد، حشرات به خوراک دیگری مانند مخلوط سویا که می تواند پروتئین و چربی به آنها بدهد، نیاز دارند.
روتارو گفت که آنها “چالش های مربوط به آدمخواری را دیده اند (جایی که حشرات شروع به تغذیه از یکدیگر کردند) وقتی از غذاهای غنی از پروتئین و نیتروژن تغذیه نمی کردند.”
حشرات نیز به هوادهی مناسب نیاز دارند و قفس آنها نباید خیلی گرم یا خیلی سرد باشد.
بخشی از جوامع آفریقایی، از جمله مردم آفریقای جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، نیجریه، زیمبابوه و اوگاندا، در حال حاضر حشراتی مانند موریانه ها، کرم ها و جیرجیرک ها را می خورند. بنابراین اهلی کردن و پرورش انبوه ملخ ها می تواند گزینه های بیشتری را برای آنها فراهم کند.
روتارو گفت، اما کشاورزان آفریقایی می توانند حشرات را برای صادرات نیز پرورش دهند.
اقتصاد حشرات تحت سلطه آسیا، به ویژه تایلند و لائوس است. تایلند یکی از بزرگترین صادرکنندگان جیرجیرک است. اما این بدان معنا نیست که کشاورزان ما نمی توانند رقابت کنند. ملخ هایی که تولید می کنیم برای ما منحصر به فرد هستند. این یک مزیت به ما می دهد. ما فقط باید خودمان را سازماندهی کنیم و کشاورزان بیشتری را تشویق کنیم که پرورش این حشرات را شروع کنند.»

