• خانه
  • فروشگاه
  • وبلاگ
  • گالری
  • درباره ما
  • تماس باما
با ما در ارتباط باشید.
reformh@yahoo.com
عضویتورود
مشقکمشقک
  • خانه
  • فروشگاه
  • وبلاگ
  • گالری
  • درباره ما
  • تماس باما

آینده پژوهی

  • خانه
  • بلاگ
  • آینده پژوهی
  • غذا و تغییرات آب و هوا

غذا و تغییرات آب و هوا

  • ارسال شده توسط ادمین 1
  • دسته بندی آینده پژوهی
  • تاریخ بهمن 7, 1400
  • نظرات 0 نظر

گازهای گلخانه ای

چالش زیست‌محیطی که ما درگیر آن هستیم و ریشه‌های انسانی آن، همه ما را نگران کرده و تحت تأثیر قرار می‌دهد.

– پاپ فرانسیس

اصطلاح آب و هوا به نحوه رفتار جو در یک منطقه خاص در یک دوره زمانی کوتاه، معمولاً چند ساعت یا روز، اشاره دارد. “اقلیم” به الگوهای کلی آب و هوا در یک منطقه وسیع برای مدت زمان طولانی اشاره دارد. آب و هوا و آب و هوا کیفیت هایی مانند دما، بارندگی و رطوبت را در بر می گیرند.

آب و هوای جهانی با سرعت بی سابقه ای در حال گرم شدن است. 1 مجموعه قریب به اتفاق شواهد نشان می دهد که دمای جهانی همچنان به افزایش خواهد یافت و فعالیت های انسانی مانند احتراق سوخت های فسیلی، جنگل زدایی و کشاورزی علت اصلی آن هستند. 1،2 این فعالیت ها باعث انتشار گازهای گلخانه ای (GHG) مانند دی اکسید کربن، متان و اکسید نیتروژن می شود که گرمای خورشید را به دام می اندازد و جو را گرم می کند – از این رو “گلخانه” نامیده می شود. فرآیندهای طبیعی نیز تولید گازهای گلخانه ای می کنند. با این حال، اینها عموماً با ظرفیت درختان، خاک، اقیانوس‌ها، و دیگر غرق‌ها (انبارها) برای جداسازی (گرفتن و ذخیره) انتشارات متوازن شده‌اند. 3

تغییرات آب و هوایی یکی از بزرگترین تهدیدهای نسل ما – و نسل های آینده – برای سلامت عمومی، اکوسیستم ها و اقتصاد است. اثرات پیش بینی شده تغییر آب و هوا، که بسیاری از آنها در حال حاضر رخ داده اند، عبارتند از: 

  • طوفان های مکرر و شدید، سیل، امواج گرما، و دیگر رویدادهای شدید آب و هوایی
  • افزایش مرگ و میر ناشی از گرما
  • کمبود آب و غذا
  • مهاجرت اجباری از بالا آمدن سطح آب دریاها و بلایای طبیعی
  • افزایش خسارات ناشی از سیل و آتش سوزی
  • انتشار بیماری های منتقله از راه حشرات و آب 4

دانشمندان و رهبران جهان خواستار اقدام فوری و چشمگیر برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، افزایش کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، 2 و آمادگی برای اثراتی هستند که انتظار می رود رخ دهد. 5 سیستم غذایی یکی از حوزه هایی است که مداخلات فوری در آن بیشتر مورد نیاز است.

اثرات تغییر اقلیم بر کشاورزی

خشکسالی

خشکسالی کنیا

برای زیرنویس روی تصاویر کلیک کنید

کشاورزی همیشه در جوار آب و هوای غیرقابل پیش بینی بوده است، اما تغییر سریع آب و هوا، کشاورزی را به یک شرکت آسیب پذیرتر تبدیل می کند. در برخی مناطق، دمای گرمتر ممکن است عملکرد محصول را افزایش دهد. با این حال، انتظار می‌رود تأثیر کلی تغییرات آب و هوایی بر کشاورزی منفی باشد – کاهش عرضه مواد غذایی و افزایش قیمت مواد غذایی. پیش‌بینی می‌شود بسیاری از مناطقی که در حال حاضر از نرخ بالای گرسنگی و ناامنی غذایی رنج می‌برند ، از جمله بخش‌هایی از جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا، بیشترین کاهش را در تولید غذا تجربه کنند. 7-9 انتظار می رود که سطوح بالای دی اکسید کربن اتمسفر (CO 2 ) باعث کاهش سطح روی، آهن و سایر مواد مغذی مهم در محصولات شود. 10

با تغییر الگوی بارندگی، کشاورزان با تهدیدات دوگانه ناشی از سیل و خشکسالی مواجه هستند. هر دو افراط می توانند محصولات را از بین ببرند. سیل، خاک سطحی حاصلخیز را که کشاورزان برای بهره‌وری به آن وابسته هستند می‌شوید، در حالی که خشکسالی آن را خشک می‌کند و باعث می‌شود راحت‌تر دمیده یا شسته شود. دماهای بالاتر نیاز آبی محصولات را افزایش می دهد و آنها را در دوره های خشک آسیب پذیرتر می کند. 7

گونه‌های خاصی از علف‌های هرز، حشرات و سایر آفات از دمای بالاتر و افزایش CO 2 بهره می‌برند و پتانسیل آن‌ها را برای آسیب رساندن به محصولات و ایجاد مشکلات مالی برای کشاورزان افزایش می‌دهند. تغییر اقلیم همچنین به این معنی است که آفات کشاورزی می توانند به مناطق جدیدی که کشاورزان قبلاً با آنها برخورد نکرده بودند گسترش یابد. 11

با دماهای بالاتر، بیشتر یخچال های طبیعی جهان شروع به عقب نشینی کرده اند و بر کشاورزانی که برای آبیاری به آب ذوب یخبندان وابسته هستند، تأثیر می گذارد. در همین حال، بالا آمدن سطح دریاها، خطر سیل را برای مزارع ساحلی افزایش می دهد و نفوذ آب شور به سفره های آب شیرین ساحلی را افزایش می دهد و این منابع آبی را برای آبیاری بیش از حد شور می کند. 12

همچنین انتظار می رود تغییرات آب و هوا بر اکوسیستم ها و خدماتی که به کشاورزی ارائه می دهند، مانند گرده افشانی و کنترل آفات توسط شکارچیان طبیعی، تأثیر بگذارد. در این میان بسیاری از گونه های گیاهی وحشی که در پرورش گیاهان خانگی استفاده می شوند در معرض خطر انقراض قرار دارند. 13

سهم سیستم غذایی در تغییر اقلیم

اثر غذا

دام

آتش سوزی برزیل

زنجیره تامین گازهای گلخانه ای

گوشت گاو

دفن زباله عقاب

برای زیرنویس روی تصاویر کلیک کنید

فعالیت‌های سیستم غذایی، از جمله تولید غذا، حمل و نقل آن، و ذخیره مواد غذایی هدر رفته در محل‌های دفن زباله، انتشار گازهای گلخانه‌ای (GHG) را تولید می‌کند که به تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند. از میان این منابع، تولید دام بزرگترین است و حدود 14.5 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهانی ناشی از فعالیت های انسانی را به خود اختصاص می دهد. 6 گوشت حیوانات نشخوارکننده، مانند گاو و بز، به طور خاص دارای انتشار گازهای گلخانه ای هستند. 15

رهبران جهان توافق کرده اند که برای جلوگیری از فاجعه بارترین سناریوهای تغییرات آب و هوایی، میانگین افزایش دمای جهانی نباید از 2 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن باشد. حتی اگر این هدف محقق شود، بسیاری از تأثیرات آب و هوایی، مانند افزایش سطح دریاها، احتمالاً هنوز برای قرن ها ادامه خواهد داشت. 4

سناریویی را در سال 2050 تصور کنید که در آن جوامع از زغال سنگ و گاز طبیعی به سمت انرژی های بادی، خورشیدی و دیگر منابع انرژی تجدیدپذیر دور شده اند. در این سناریو، سیاست‌های عمومی و سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی، پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و حمل‌ونقل عمومی را به در دسترس‌ترین و محبوب‌ترین اشکال حمل‌ونقل تبدیل کرده‌اند. سفر هوایی تنها به عنوان آخرین راه حل مورد استفاده قرار می گیرد. در بهترین حالت، اگر روند جهانی در مصرف گوشت و لبنیات ادامه یابد، شانس ما برای ماندن زیر آستانه 2 درجه سانتیگراد همچنان بسیار کم خواهد بود. 16به همین دلیل است که کاهش فوری و چشمگیر مصرف گوشت و لبنیات، در کنار کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از مصرف انرژی، حمل و نقل و سایر منابع، برای جلوگیری از تغییرات فاجعه بار آب و هوا بسیار مهم است. مسئولیت کمتر غذا خوردن در زنجیره غذایی بیشتر بر دوش کشورهایی مانند ایالات متحده است که بالاترین سرانه مصرف گوشت و لبنیات را دارند. تغییر رژیم‌های غذایی در مقیاس بین‌المللی به چیزی بیش از آموزش مصرف‌کنندگان نیاز دارد – سیاست‌های ملی باید به گونه‌ای تغییر کنند که از رژیم‌های غذایی گیاه محور بیشتر حمایت کند. 16

منابع

فهرست منابع پیشنهادی زیر به عنوان نقطه شروعی برای کاوش بیشتر در نظر گرفته شده است و به هیچ وجه جامع نیست. برخی از مطالب ممکن است دیدگاه های مرکز جانز هاپکینز برای آینده ای قابل زندگی را منعکس نکنند.

برای معلمان

  • آب و هوای در حال تغییر ما  (طرح درس). FoodSpan. مرکز جانز هاپکینز برای آینده ای قابل زندگی.
  • مقدمه ای بر سیستم غذایی ایالات متحده: بهداشت عمومی، محیط زیست و برابری (کتاب درسی). Neff RN (ویرایشگر). مرکز جانز هاپکینز برای آینده ای قابل زندگی. 2014.

گزارش ها

  • تغییر رژیم غذایی برای آینده غذایی پایدار . موسسه منابع جهانی 2016.
  • اهمیت کاهش مصرف محصولات حیوانی و هدر رفت غذا در کاهش تغییرات فاجعه بار آب و هوا . مرکز جان هاپکینز برای آینده ای قابل زندگی. 2015.
  • مقابله با تغییرات آب و هوا از طریق دام: ارزیابی جهانی از انتشار و فرصت های کاهش . سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد. 2013.
  • تغییرات آب و هوا و کشاورزی در ایالات متحده: اثرات و سازگاری . USDA. 2013.
  • راهنمای گوشت خواران برای تغییر آب و هوا + سلامت. کارگروه محیط زیست . 2011.
  • تغییر اقلیم: تأثیر بر کشاورزی و هزینه های سازگاری . موسسه تحقیقات بین المللی سیاست غذایی 2009.

مقالات مجلات دانشگاهی

  • تغییر رژیم غذایی خاص کشور برای کاهش بحران آب و هوا . برنت اف. کیم، ریشل ای. سانتو، آلیسان پی. اسکاتردی، جیلیان پی فرای، کالین ام. سینک، شانون آر. سبرون، مسفین ام. مکونن، آرین ای. هوکسترا، ساسکیا دی پی، مارتین دبلیو بلوم، رونی A. Neff، Keeve E. Nachman. تغییر جهانی محیط زیست 2019
  • تجزیه و تحلیل و ارزیابی مزایای سلامت و تغییرات آب و هوایی تغییر رژیم غذایی . Springmanna M، Godfray CJ، و همکاران. PNAS. 2016.
  • اهمیت کاهش مصرف گوشت و لبنیات برای دستیابی به اهداف سختگیرانه تغییرات آب و هوایی (دسترسی آزاد). Hedenus F، Wirsenius S، Johansson DJA. تغییرات اقلیمی. 2014.
  • اهمیت مدیریت تقاضای غذا برای کاهش آب و هوا . باژلی بی، ریچاردز کی اس، و همکاران. تغییر اقلیم طبیعت 2014.
  • رژیم های غذایی جهانی پایداری محیط زیست و سلامت انسان را به هم مرتبط می کند . تیلمن دی، کلارک ام. طبیعت. 2014.
  • افزایش CO2 تغذیه انسان را تهدید می کند . Myers SS، Zanobetti A، Kloog I، و همکاران. طبیعت. 2014.
  • تأثیرات تغییر اقلیم بر امنیت غذایی جهانی Wheeler T و Braun JV. علوم پایه. 2013. 
  • مایل غذا و تأثیرات نسبی آب و هوای انتخاب غذا در ایالات متحده . وبر CL، متیوس اچ اس. علوم و فناوری محیط زیست. 2008.

منابع

1. IPCC. خلاصه ای برای سیاستگذاران در: Stocker TF, Qin D, Plattner GK, et al., eds. تغییرات آب و هوا 2013: پایه علوم فیزیکی. مشارکت گروه کاری اول در گزارش ارزیابی پنجم پانل بین دولتی در مورد تغییرات آب و هوا . کمبریج، بریتانیا و نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا: انتشارات دانشگاه کمبریج. 2013.
2. IPCC. خلاصه ای برای سیاستگذاران در: Edenhofer O, Pichs-Madruga R, Sokona Y, et al., eds. تغییر اقلیم 2014، کاهش تغییرات آب و هوا. مشارکت گروه کاری III در پنجمین گزارش ارزیابی پانل بین دولتی در مورد تغییرات آب و هوا . کمبریج، بریتانیا و نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا: انتشارات دانشگاه کمبریج. 2014.
3. IPCC. تغییرات آب و هوا 2007: گروه کاری I: پایه علوم فیزیکی. کمبریج، بریتانیا و نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا: انتشارات دانشگاه کمبریج. 2007.
4. IPCC. خلاصه ای برای سیاستگذاران در: تغییرات آب و هوا 2014: گزارش ترکیبی. مشارکت گروه کاری III در پنجمین گزارش ارزیابی پانل بین دولتی در مورد تغییرات آب و هوا . کمبریج، بریتانیا و نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا: انتشارات دانشگاه کمبریج. 2014.
5. IPCC. خلاصه برای سیاستگذاران در: Field CB, Barros VR, Dokken DJ, et al., eds. تغییرات آب و هوا 2014: تأثیرات، سازگاری و آسیب پذیری. بخش A: جنبه های جهانی و بخشی. مشارکت گروه کاری دوم در پنجمین گزارش ارزیابی پانل بین دولتی در مورد تغییرات آب و هوا . کمبریج، بریتانیا و نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا: انتشارات دانشگاه کمبریج. 2014.
6. Gerber PJ, Steinfeld H, Henderson B, et al. مقابله با تغییرات آب و هوا از طریق دام – ارزیابی جهانی انتشار و فرصت های کاهش . رم: سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد؛ 2013.
7. نلسون GC، Rosegrant MW، Koo J، Robertson R. تغییر آب و هوا: تأثیر بر کشاورزی و هزینه های سازگاری . واشنگتن دی سی: موسسه تحقیقات بین المللی سیاست غذایی؛ 2009.
8. Gornall J, Betts R, Burke E, et al. پیامدهای تغییر آب و هوا برای بهره وری کشاورزی در اوایل قرن بیست و یکم Philos Trans R Soc B Biol Sci . 2010؛ 365 (1554): 2973-2989.
9. Schmidhuber J, Tubiello FN. امنیت غذایی جهانی تحت تغییرات آب و هوا. Proc Natl Acad Sci . 2007؛ 104 (50).
10. Myers SS, Zanobetti A, Kloog I, et al. افزایش CO2 تغذیه انسان را تهدید می کند. طبیعت . 2014؛ 510: 139-142.
11. برنامه تحقیقاتی تغییر جهانی ایالات متحده. تأثیرات جهانی تغییر آب و هوا در ایالات متحده کمبریج، نیویورک، ملبورن، مادرید، کیپ تاون، سنگاپور، سائوپائولو، دهلی: انتشارات دانشگاه کمبریج. 2009.
12. Backlund P، Janetos A، Schimel D. اثرات تغییر آب و هوا بر کشاورزی، منابع زمین، منابع آب، و تنوع زیستی در ایالات متحده . 2008.
13. Jarvis A, Upadhyaya H, Gowda C, Aggarwal P, Fujisaka S, Anderson B. تغییر اقلیم و تأثیر آن بر حفاظت و استفاده از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی و تنوع زیستی مرتبط برای امنیت غذایی. رم: سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد؛ 2010.
14. هچر جی. خشکسالی در شمال کنیا: “امروز شما ثروتمند هستید، فردا چیزی ندارید.” نگهبان . جولای 2014.
15. Tilman D, Clark M. رژیم های غذایی جهانی پایداری محیطی و سلامت انسان را پیوند می دهند. طبیعت . 2014؛ 515 (7528): 518-522.
16. Kim B, Neff R, Santo R, Vigorito J. اهمیت کاهش مصرف محصولات حیوانی و هدر رفت غذا در کاهش تغییرات آب و هوایی فاجعه بار . مرکز جانز هاپکینز برای آینده ای قابل زندگی. 2015.
17. Weber CL, Matthews HS. مایل های غذا و تأثیرات اقلیمی نسبی انتخاب غذا در ایالات متحده. Environ Sci Technol . 2008؛ 42 (10): 3508-13.
18. Engelhaupt E. آیا مایل غذا مهم است؟ Environ Sci Technol . 2008؛ 42 (10): 3482.
19. باتلر RA. محاسبه ارقام جنگل زدایی برای آمازون. Mongabay.com _ 2014.
20. صلح سبز. ردپای گاو آمازون: ماتو گروسو: وضعیت نابودی . سائوپائولو، برزیل: صلح سبز برزیل؛ 2009.
21. Barona E, Ramankutty N, Hyman G, Coomes OT. نقش مرتع و سویا در جنگل زدایی آمازون برزیل Environ Res Lett 2010؛ 5 (2): 024002.
22. باتلر RA. جنگل های بارانی آمازون 11 سال انتشار CO2 را مسدود می کند. Mongabay.com2 . 2007.
23. موسسه منابع جهانی. CAIT 2.0. 2014.
24. Weber CL, Matthews HS. مایل های غذا و تأثیرات اقلیمی نسبی انتخاب غذا در ایالات متحده. Environ Sci Technol . 2008؛ 42 (10): 3508-3513.
25. Garnett T. پختن یک طوفان و آب و هوای در حال تغییر ما. 2008.
26. آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده. کاهش ضایعات مواد غذایی برای کسب و کار 2014.

دانشگاه جان هاپکینز

مرکز برای آینده ای قابل
زندگی، دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ جانز هاپکینز،
111 بازار، سوئیت 840
بالتیمور، MD 21202

مثل ما در فیس بوکما را در توییتر دنبال کنیدویدیوها را در یوتیوب تماشا کنید

  • اشتراک گذاری:
author avatar
ادمین 1

مطلب قبلی

منابع استرس در رفتار سازمانی و روابط انسانی
بهمن 7, 1400

مطلب بعدی

سازمان ملل هشدار داد که تغییرات آب و هوایی، عرضه مواد غذایی جهان را تهدید می کند
بهمن 7, 1400

ممکن است همچنین دوست داشته باشید

download (7)
آینده‌اندیشی: نگارش سناریوها
20 بهمن, 1401
images (4)
19 شهریور, 1401
images (5)
تاریخچه آینده‌پژوهی
10 مرداد, 1401

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها

  • مدل تجاری
  • سازمان تحقیق و توسعه با تمرکز بر حال و آینده
  • مدیریت مالی: دامنه، اهداف و اهمیت
  • آینده‌اندیشی: نگارش سناریوها
  • چگونه ذهنیت می تواند یک کسب و کار را ایجاد یا شکست دهد

درخواست مقاله و اسلاید سفارشی

برای سفارش مقاله و اسلاید با ما در ارتباط باشید:
reformh@yahoo.com

ارسال درخواست

[miniorange_social_login shape="longbuttonwithtext" theme="default" space="4" width="240" height="40"]

ورود با حساب کاربری سایت شما

رمز عبوررا فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نیستید؟ همین حالا عضو شو!

یک حساب کاربری جدید ثبت کنید

آیا عضو هستید? اکنون وارد شوید