سازمان ملل هشدار داد که تغییرات آب و هوایی، عرضه مواد غذایی جهان را تهدید می کند


آیا می خواهید اخبار آب و هوا را در صندوق ورودی خود داشته باشید؟ اینجا برای Climate Fwd: , خبرنامه ایمیل ما ثبت نام کنید.
گزارش جدید سازمان ملل هشدار میدهد که منابع آبی و زمینی جهان با «سرعت بیسابقهای» مورد بهرهبرداری قرار میگیرند ، که همراه با تغییرات آبوهوایی فشار شدیدی بر توانایی بشر برای تغذیه خود وارد میکند.
این گزارش که توسط بیش از 100 کارشناس از 52 کشور تهیه شد و به صورت خلاصه در روز پنجشنبه در ژنو منتشر شد، نشان داد که پنجره مقابله با این تهدید به سرعت در حال بسته شدن است. بر اساس این گزارش، نیم میلیارد نفر در حال حاضر در مکانهایی زندگی میکنند که به بیابان تبدیل میشوند و خاک بین ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریعتر از شکلگیری آن از بین میرود .
تغییرات آب و هوایی این تهدیدها را حتی بدتر خواهد کرد ، زیرا سیل، خشکسالی، طوفان و سایر انواع آب و هوای شدید تهدید می کنند که عرضه جهانی غذا را مختل کرده و به مرور زمان کاهش می یابد. در حال حاضر بیش از 10 درصد از جمعیت جهان دچار سوءتغذیه هستند و برخی از نویسندگان گزارش در مصاحبههای خود هشدار دادند که کمبود مواد غذایی میتواند منجر به افزایش مهاجرت برون مرزی شود.
سینتیا روزنزوایگ، دانشمند پژوهشی ارشد در موسسه مطالعات فضایی گودارد ناسا و یکی از نویسندگان اصلی این گزارش ، گفت: یک خطر خاص این است که بحران های غذایی می تواند در چندین قاره به طور همزمان ایجاد شود . او گفت: “خطر احتمالی شکست چند سبد نان در حال افزایش است.” “همه این چیزها در یک زمان اتفاق می افتد.”
این گزارش همچنین امیدی را ارائه میکند، و راههایی را برای رسیدگی به بحران غذایی در حال پیشروی تعیین میکند، هرچند که این امر مستلزم ارزیابی مجدد عمده کاربری زمین و کشاورزی در سراسر جهان و همچنین رفتار مصرفکننده است. پیشنهادها شامل افزایش بهره وری زمین، هدر دادن غذای کمتر و متقاعد کردن افراد بیشتری برای تغییر رژیم غذایی خود از گاو و سایر انواع گوشت است.
یکی از یافتههای مهم کار ما این است که اقدامات زیادی در حال حاضر وجود دارد که میتوانیم انجام دهیم. دکتر مک الوی گفت: آنها در دسترس ما هستند . “آنچه برخی از این راه حل ها نیاز دارند توجه، حمایت مالی و محیط های توانمند است.”
این خلاصه روز پنجشنبه توسط پانل بیندولتی تغییرات آب و هوایی منتشر شد، گروهی بینالمللی از دانشمندان که توسط سازمان ملل متحد گرد هم آمدهاند و طیف گستردهای از تحقیقات موجود را گرد هم میآورند تا به دولتها در درک تغییرات آبوهوایی و اتخاذ تصمیمهای سیاسی کمک کنند. IPCC در حال نگارش مجموعه ای از گزارش های اقلیمی است، از جمله گزارشی در سال گذشته درباره عواقب فاجعه بار اگر دمای سیاره فقط 1.5 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن آن باشد ، و همچنین گزارش آتی در مورد وضعیت اقیانوس های جهان .
برخی از نویسندگان همچنین پیشنهاد کردند که کمبود مواد غذایی احتمالاً بخشهای فقیرتر جهان را بسیار بیشتر از مناطق ثروتمندتر تحت تأثیر قرار میدهد. این می تواند جریان مهاجرت را افزایش دهد که در حال حاضر سیاست را در آمریکای شمالی، اروپا و سایر نقاط جهان بازتعریف می کند.
پیت اسمیت، استاد علوم گیاهی و خاک در دانشگاه آبردین و یکی از نویسندگان اصلی گزارش، گفت: «زندگی مردم تحت تأثیر فشار عظیمی برای مهاجرت قرار خواهد گرفت. «مردم در جایی که هستند نمیمانند و میمیرند. مردم مهاجرت می کنند.»
بین سالهای 2010 و 2015، تعداد مهاجرانی که از السالوادور، گواتمالا و هندوراس در مرز ایالات متحده با مکزیک ظاهر شدند، پنج برابر شد، که مصادف با دورهای خشک بود که بسیاری را با غذای کافی ناکافی رها کرد و آنقدر غیرعادی بود که دانشمندان پیشنهاد کردند آن را تحمل کند. سیگنال تغییر آب و هوا




در این گزارش آمده است که با جلوگیری از اقدام در مقیاس گسترده، تغییرات آب و هوایی خطر کمبود شدید مواد غذایی را تسریع خواهد کرد. این گزارش نتیجه میگیرد که از آنجایی که گرم شدن جو خشکسالی، سیل، امواج گرما، آتشسوزیها و دیگر الگوهای آب و هوایی جهان را تشدید میکند، سرعت از دست دادن خاک و تخریب زمین را افزایش میدهد.
غلظت بالاتر دی اکسید کربن در اتمسفر – گاز گلخانه ای که عمدتاً در اثر سوزاندن سوخت های فسیلی ایجاد می شود – کیفیت غذایی مواد غذایی را کاهش می دهد، حتی اگر افزایش دما باعث کاهش عملکرد محصول و آسیب به دام ها شود.
این تغییرات تهدید می کند که از توانایی صنعت کشاورزی برای انطباق فراتر رود.
این گزارش میگوید در برخی موارد، تغییر اقلیم باعث افزایش تولید مواد غذایی میشود، زیرا برای مثال، دمای بالاتر به معنای بازده بیشتر برخی محصولات در عرضهای جغرافیایی بالاتر است. اما در مجموع، این گزارش نشان میدهد که تغییرات آب و هوایی به دلیل کاهش محصول و زمینهای از دست رفته ناشی از فرسایش، بیابانزایی و بالا آمدن دریاها، از جمله موارد دیگر، به دسترسی به غذا آسیب میزند.
آدیتی سن، مشاور ارشد سیاست در مورد تغییرات آب و هوا در آکسفام آمریکا ، یک سازمان حمایت از فقر ، گفت: «شما به نوعی در حال رسیدن به نقطه شکست خود زمین و توانایی آن برای رشد غذا و حفظ ما هستید .
علاوه بر این، محققان گفتند، حتی در شرایطی که تغییرات آب و هوایی کشاورزی را دشوارتر می کند، خود کشاورزی نیز تغییرات آب و هوایی را تشدید می کند.
در این گزارش آمده است که فعالیت هایی مانند زهکشی تالاب ها – به عنوان مثال در اندونزی و مالزی برای ایجاد مزارع روغن نخل – به ویژه آسیب رسان است. پس از زهکشی، تورب زمین ها که بین 530 تا 694 میلیارد تن دی اکسید کربن در سطح جهان ذخیره می کنند، این دی اکسید کربن را دوباره به جو آزاد می کنند. دی اکسید کربن یک گاز گلخانه ای اصلی است که گرمای خورشید را به دام می اندازد و سیاره را گرم می کند. هر 2.5 جریب زمین های تورب، دی اکسید کربنی معادل سوختن 6000 گالن بنزین آزاد می کند.
و انتشار دی اکسید کربن تا مدت ها پس از زهکشی تورب ها ادامه می یابد. تیم سرچینگر، محقق ارشد مؤسسه منابع جهانی ، گفت: از پنج گیگاتن گازهای گلخانهای که هر ساله در اثر جنگلزدایی و سایر تغییرات کاربری زمین منتشر میشود، یک گیگاتن از تخریب مداوم زمینهایی است که قبلاً خشک شدهاند. ، یک اتاق فکر محیط زیست که با این گزارش آشنا است. (بر اساس گزارش این موسسه، در مقام مقایسه، صنعت سوخت های فسیلی در سال گذشته حدود 37 گیگاتن دی اکسید کربن منتشر کرده است.)




به طور مشابه، گاوها تولیدکنندگان قابل توجهی متان هستند، یکی دیگر از گازهای گلخانه ای قدرتمند، و افزایش تقاضای جهانی برای گوشت گاو و سایر گوشت ها باعث افزایش تعداد آنها و افزایش جنگل زدایی در سیستم های جنگلی حیاتی مانند آمازون شده است.
بر اساس این گزارش ، از سال 1961 انتشار متان از دام نشخوارکنندگان، که شامل گاو و همچنین گوسفند، گاومیش و بز می شود، به طور قابل توجهی افزایش یافته است . و هر سال، مقدار زمین های جنگلی که پاکسازی می شود – که بیشتر آن به دلیل تقاضای زمین های مرتع برای گاو – باعث انتشار گازهای گلخانه ای معادل رانندگی با 600 میلیون خودرو می شود.
آخرین اخبار در مورد تغییرات آب و هوا را درک کنید
رفت، اما فراموش نشد. A68a، یکی از بزرگترین کوه های یخی که تاکنون دیده شده است، در سال 2017 از یک قفسه یخی در شبه جزیره قطب جنوب جدا شد، برای چند سال به آرامی حرکت کرد و در نهایت در سال 2021 ذوب شد. در اینجا آنچه تحقیقات جدید درباره سفر و اثرات بالقوه آن به ما می گوید.
به طور کلی، این گزارش میگوید که هنوز زمان برای مقابله با تهدیدات از طریق کارآمدتر کردن سیستم غذایی وجود دارد. نویسندگان خواستار تغییراتی در نحوه تولید و توزیع غذا هستند، از جمله مدیریت بهتر خاک، تنوع محصول و محدودیتهای کمتر در تجارت. آنها همچنین خواستار تغییر در رفتار مصرف کننده هستند و خاطرنشان می کنند که حداقل یک چهارم کل مواد غذایی در سراسر جهان هدر می رود.
اما حفاظت از عرضه مواد غذایی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای نیز میتواند با یکدیگر تضاد داشته باشد و انتخابهای سخت را مجبور کند.
به عنوان مثال، نویسندگان گفتند که استفاده گسترده از استراتژی هایی مانند انرژی زیستی – مانند کشت ذرت برای تولید اتانول – می تواند منجر به ایجاد بیابان های جدید یا سایر تخریب های زمین شود. همین امر در مورد کاشت تعداد زیادی درخت صادق است (چیزی که اغلب به عنوان یک استراتژی قدرتمند برای بیرون کشیدن دی اکسید کربن از اتمسفر ذکر می شود)، که می تواند محصولات و دام ها را به زمین هایی با تولید کمتر سوق دهد.
به گفته پاملا مک الوی، استاد اکولوژی انسانی در دانشگاه راتگرز و یکی از نویسندگان اصلی این گزارش، کاشتن هر چه بیشتر درختان ممکن است میزان گازهای گلخانهای موجود در اتمسفر را سالانه حدود 9 گیگاتن کاهش دهد. اما همچنین قیمت مواد غذایی را تا سال 2050 تا 80 درصد افزایش خواهد داد.
دکتر مک الوی گفت: “ما نمی توانیم درخت بکاریم تا خود را از مشکلی که در آن قرار داریم خلاص کنیم.” “معادل هایی که ما را زیر 1.5 درجه نگه می دارد، ما در مورد آنها صحبت نمی کنیم. ما هنوز برای مقابله با آنها آماده نیستیم.»




این گزارش نشان می دهد که جلوگیری از افزایش بیش از 1.5 درجه سانتیگراد دمای جهانی احتمالاً مستلزم کاشت گسترده درختان و همچنین انرژی زیستی “قابل توجه” برای کمک به کاهش استفاده از سوخت های فسیلی است . و اگر دما بیش از این افزایش یابد، فشار بر تولید مواد غذایی نیز افزایش می یابد و یک دور باطل ایجاد می کند.
ادوارد داوین، محقق در ETH زوریخ و نویسنده این گزارش، از طریق ایمیل گفت: «بیش از 2 درجه گرم شدن کره زمین ممکن است 100 میلیون یا بیشتر از جمعیت در معرض خطر گرسنگی افزایش یابد. ما باید سریع عمل کنیم.»
این گزارش همچنین خواستار تغییرات نهادی، از جمله دسترسی بهتر به اعتبار برای کشاورزان در کشورهای در حال توسعه و حقوق مالکیت قوی تر است. و برای اولین بار، IPCC از مردم بومی و دانش آنها در مورد سرپرستی زمین به عنوان منابعی که باید مورد استفاده قرار گیرند نام برد. نویسندگان این گزارش نوشتند: «روشهای کشاورزی که شامل دانش بومی و محلی است میتواند به غلبه بر چالشهای ترکیبی تغییرات آب و هوایی، امنیت غذایی، حفاظت از تنوع زیستی و مبارزه با بیابانزایی و تخریب زمین کمک کند.
این در زمانی اتفاق می افتد که مردم بومی در حال حاضر در معرض تهدید هستند. طبق گزارشی که امسال توسط سازمان غیرانتفاعی Global Witness منتشر شد ، که به ارتباط بین درگیری ها و منابع زیست محیطی می پردازد، به طور متوسط در سال 2018، سه نفر در هفته در دفاع از سرزمین خود کشته شدند که بیش از نیمی از آنها در آمریکای لاتین کشته شدند. .
به طور کلی، این گزارش می گوید که هر چه سیاست گذاران طولانی تر منتظر بمانند، جلوگیری از یک بحران جهانی سخت تر خواهد بود. نویسندگان نوشتند: «فعلاً اقدام ممکن است خطرات و زیانها را از بین ببرد یا کاهش دهد و منافعی برای جامعه ایجاد کند. از سوی دیگر، انتظار برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، خطر «از دست دادن غیرقابل برگشت در عملکرد اکوسیستم زمین و خدمات مورد نیاز برای غذا، سلامت، سکونتگاههای قابل سکونت و تولید» را به دنبال دارد.

