سیستم‌های کشاورزی در سرتاسر جهان به دلیل تغییر در عوامل مختلف از جمله توسعه اجتماعی-اقتصادی، رشد جمعیت و افزایش شرایط آب و هوایی متغیر و غیرقابل پیش‌بینی، دستخوش تغییراتی می‌شوند. در سطح جهانی، اکثر مزارع کوچک و خانوادگی هستند. 12٪ از زمین های کشاورزی جهان توسط مزارع کوچک اداره می شود که به عنوان اشغال دو هکتار یا کمتر تعریف می شود و 75٪ توسط مزارع خانوادگی اداره می شود (Lowder et al. 2016). این تولیدکنندگان در مقیاس کوچک (SSP) که کشاورزان خرده‌مالک (SHF) نیز نامیده می‌شوند، اغلب به‌عنوان اهدافی برای مداخلات توسعه ذکر می‌شوند، با این حال، تعریف عملیاتی‌سازی SSP یا SHF دشوار است، حتی منابع کمی که این اصطلاح را تعریف می‌کنند. تجسم اخیر EPAR از شانزده دسته خانواده های آفریقایی جنوب صحراتلاش می کند تا پاسخی روشن و منسجم به این سوال ارائه دهد: “کشاورز خرده مالک کیست؟” SSP به دلیل تغییر و تغییر آب و هوای فزاینده متغیر با چالش‌های متعددی مواجه است که تا حدی به دلیل ماهیت بسیار ناهمگن سیستم‌های کشاورزی SSP همراه با ظرفیت تطبیقی ​​اغلب محدود آنها است.

خلاصه تحقیقات اخیر EPAR یافته‌هایی را در مورد تغییرات مشاهده شده یا اندازه‌گیری شده در بارش، دما یا هر دو در مسیرها و سیستم‌های بیوفیزیکی از جمله زمین و خاک، آب، فصل‌های رشد متغیر و متغیر و عوامل استرس‌زای زیستی ارائه می‌دهد. این یافته ها نتیجه بررسی اسناد مربوطه ذکر شده در Kilroy (2015)، ارجاعات در پیش نویس گزارش ویژه IPCC در مورد امنیت غذایی، و جستجوهای هدفمند از سال 2015 – در حال حاضر برای جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا است.

این تحقیق مختصر چه مسیرهایی را بررسی کرد و چرا؟

اثرات بر زمین و خاک

اثرات بر زمین و خاک شامل پوشش خاک (شامل پوشش چوبی، پوشش درخت و غیره)، کیفیت خاک، رطوبت خاک، مواد مغذی خاک (به عنوان مثال کربن آلی)، تغییر در محدوده گونه‌ها، فرسایش و بیابان‌زایی است. تخریب خاک ناشی از تغییرات جمعیتی و همچنین مدیریت ضعیف زمین است که با تغییرات آب و هوایی تشدید می شود (Niles et al. 2017).

تاثیرات بر آب

اثراتی که بر آب وارد می شود شامل سیل رودخانه ها و ساحلی، طغیان دریاچه های یخچالی (GLOF)، تغییرات سطح آب، شور شدن و تغییر رواناب، و جریان جریان است. این اثرات بر آب منجر به اثرات منفی کشاورزی برای کشاورزان، به ویژه کشاورزان خرده‌مالک، مانند قطع آب و شرایط مزرعه‌ای که برای استفاده از تجهیزات سنگین مزرعه خیلی مرطوب است، می‌شود (Ruane and Rosenzweig 2018).

فصل های متغیر و در حال تغییر

فصل‌های رشد متغیر و متغیر شامل تغییرات دما و/یا بارندگی در یک فصل خاص، فصول رشد طولانی‌تر یا کوتاه‌تر، تغییر در وقوع یک فصل رشد، و تغییر در ماه‌هایی با بیشترین یا کمترین بارندگی است. این تغییرات پتانسیل تأثیرگذاری بر کشاورزان را دارد که از سیگنال‌های جهانی و بلندمدت جهانی متمایز باشد (Ruane and McDermid 2017).

عوامل استرس زای بیوتیک

عوامل استرس زای بیوتیک شامل آفات، علف های هرز، قارچ ها، باکتری ها، جلبک ها و بیماری های دام هستند. تغییرات اقلیمی این پتانسیل را دارد که بر میزان و زمان آفات کشاورزی تأثیر بگذارد و در نتیجه پیامدهای منفی برای کشاورزان به همراه داشته باشد.

یافته های ما چه بود؟

ما شواهدی از تأثیر تغییرات دما و بارندگی (یا هر دو) بر فصول رشد متغیر و متغیر پیدا کردیم. حوادث شدید؛ عوامل استرس زای زنده؛ بازدهی محصول؛ تراکم، غنا و دامنه گونه های گیاهی؛ و جریان جریان؛ تعداد مطالعات مرتبط با هر مسیر یا سیستم بیوفیزیکی در تجسم EPAR اخیر خلاصه شد. ما بیشترین شواهد مربوط به فصول رشد متغیر و متغیر را پیدا کردیم. 22 مطالعه بررسی شده افزایش تنوع یا تغییرات در فصول رشد را در نتیجه تغییرات دما، بارندگی یا هر دو توصیف می‌کنند. مطالعاتی که منعکس کننده تأثیرات ناشی از افزایش دما یا مرتبط با آن هستند، بیشتر در شبه قاره هند یافت شدند، اگرچه این شواهد قوی ممکن است به دلیل تعداد زیادی از اسناد به دست آمده از Kilroy (2015) باشد که بر منطقه «نقطه داغ» تغییر آب و هوا متمرکز شده است. -تغذیه حوضه های رودخانه ای اثرات مرتبط با دما در منطقه گسترده تر بود. همچنین شواهد قوی مربوط به تأثیر تغییرات آب و هوایی بر فراوانی و شدت رویدادهای شدید در جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا یافت شد. در مجموع 11 مطالعه یافت شد که تغییرات در رویدادهای شدید را با تغییرات دما مرتبط می‌کردند. بارش، هم دما و هم بارش، یا عوامل آب و هوایی نامشخص. مطالعات افزایش تعداد و شدت رویدادهای شدید دمایی و همچنین افزایش تعداد و شدت رویدادهای شدید بارندگی را نشان دادند.

شواهد کمتری در رابطه با تأثیر تغییرات دما و بارش (یا هر دو) بر شیوع یا پراکندگی عوامل استرس زای زنده یافت شد. ما چهار مطالعه پیدا کردیم که تغییرات در شیوع یا پراکندگی عوامل استرس زای زیستی مرتبط با افزایش مشاهده شده یا درک شده در دما، بارش یا هر دو را توصیف می‌کردند. دو مطالعه اضافی تغییرات درک شده در شیوع عوامل استرس زای زنده را به دلیل تغییرات آب و هوایی نامشخص گزارش می کنند. همچنین شواهد متوسطی در رابطه با تأثیر تغییرات آب و هوایی بر تراکم، غنا و گستره گونه‌های گیاهی در جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا یافت شد. پنج مطالعه در مورد تغییرات در تراکم گونه، نوع، غنا و محدوده مرتبط با تغییرات دما یا دما و بارش یافت شد.

بسیاری از مطالعات مربوط به درک کشاورزان از تغییرات آب و هوایی بررسی شده است. مطالعات نشان داد که کشاورزان تغییرات مربوط به دماهای فصلی، تنوع در فصول رشد، فراوانی و شدت رویدادهای شدید، شیوع و پراکندگی آفات و بیماری‌ها و استرس گرمایی را که منجر به از دست دادن محصول می‌شود، درک کردند. این مطالعات شامل نظرسنجی از کشاورزان در بنگلادش، ماداگاسکار، نیجریه و پاکستان و سایر مناطق بود.