ارتباط بین تغییرات آب و هوا و سیستم غذایی ما چیست؟ آیا آنچه می خوریم واقعاً تفاوتی ایجاد می کند؟
هیئت بین دولتی تغییر اقلیم (IPCC) که توسط سازمان جهانی هواشناسی و محیط زیست سازمان ملل تشکیل شده است در پنجمین گزارش ارزیابی خود به نتیجه رسید.: “تغییر آب و هوا واقعی است و فعالیت های انسانی علت اصلی آن است.” انتشار گازهای گلخانه ای خطرناک، افزایش متوسط دمای جهانی، گرم شدن اقیانوس ها، و افزایش سطح آب دریاها؛ تنها چند پیامد تغییر آب و هوا را نشان می دهد. با این حال، برای بسیاری از آمریکاییها، موضوع تغییر آب و هوا همچنان یک تعمیم است. بسیاری به سادگی نمی توانند بین عادات روزانه خود و تأثیر فزاینده جهانی بر تغییرات آب و هوا ارتباط برقرار کنند. مشکل نگاه انتزاعی به مشکل این است که بهانه ای مناسب برای عدم مسئولیت پذیری فراهم می کند. همه ما باید نیاز به اتخاذ عادات و انتخاب های غذایی جدید را درک کرده و قدردانی کنیم تا از تأثیرات سخت تغییرات آب و هوایی برای خود و برای نسل های آینده جلوگیری کنیم.
در آوریل 2019، نیویورک تایمز مقاله “سوالات شما در مورد غذا و تغییرات آب و هوا، پاسخ داده شد” را منتشر کرد.نوشته جولیا ماسکین، برد پلامر، ربکا لیبرمن و ادن وینگارت. این مقاله آموزنده همه چیز را برای ما شرح می دهد. بله، انتخاب های غذایی ما بر تغییرات آب و هوا تأثیر می گذارد. “سیستم غذایی یک چهارم گازهای گلخانه ای است که سیاره را گرم می کند.” چرخه غذایی شامل پاکسازی جنگل برای دام، هضم حیوانات گاز متان آزاد میشود، استفاده از سوختهای فسیلی برای راهاندازی ماشینآلات لازم برای بهرهبرداری از مزرعه، و حمل و نقل بعدی گوشت، که همگی به تغییرات آب و هوایی کمک میکنند. این مقاله به چهار نتیجه معنیدار میپردازد: 1) کشاورزی نقش مهمی در تغییرات آب و هوایی دارد و برخی از غذاها بیشتر از سایرین نقش منفی دارند. گوشت گاو مهم ترین و گیاهان کمترین سهم را دارند. 2) انتخاب های غذایی شما (یعنی کاهش میزان پروتئین حیوانی) تأثیر بیشتری نسبت به تأثیر انتخاب محلی در مقابل ارگانیک دارد. 3) شما مجبور نیستید رژیم گیاهخواری را اتخاذ کنید. تغییرات حتی در نتیجه تغییرات جزئی در رژیم غذایی فرد رخ می دهد. به عنوان مثال، کاهش مصرف گوشت قرمز به یک بار در هفته، یا جایگزینی گوشت مرغ به جای گوشت قرمز چند بار در هفته، می تواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
یافته های مشابهی را می توان در نشریات دیگر یافت. در Barilla Center for Food and Nutrition Eating Planet، بیان می کند:
«پایداری زنجیره تولید کشاورزی-غذایی نه تنها به تعهد کشاورزان، تولیدکنندگان و توزیعکنندگان بستگی دارد، بلکه – و شاید حتی بیشتر از آن – به انتخابهای فردی و خانوادهها نیز بستگی دارد که تأثیر قدرتمندی بر کل بازار و محیطی که در آن زندگی می کنیم با انتخاب های روزانه و تصمیماتی که آنها می گیرند.”
مرکز غذا و تغذیه باریلا (BCFN)، یک مرکز تحقیقاتی که به مطالعه و توسعه درک بسیاری از مسائل پیچیده جهانی مربوط به سیستم غذایی ما می پردازد. BCFN یک مدل هرم دوگانه غذایی و محیطی را برای منعکس کردن رابطه بین ارزش غذایی غذاها و تأثیرات زیست محیطی این تصمیمات ایجاد کرد. هرم مضاعف نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای، همانطور که توسط بسیاری از متخصصان بهداشت توصیه می شود، اثرات زیست محیطی را کاهش می دهد. این رژیم شامل خوردن بدون افراط، کاهش مصرف گوشت و لبنیات، افزایش میوه و سبزیجات و خوردن غلات کامل است.
اینها فقط سه نمونه از تحقیقاتی هستند که تأیید میکنند بله، بین سیستم غذایی ما و تغییرات آب و هوا ارتباط وجود دارد و انتخابهای غذایی روزانه ما بر محیط ما تأثیر میگذارد. کاهش تأثیرات محیطی با ایجاد تغییرات آهسته تأثیر دائمی تری خواهد داشت. با تغییرات کوچک در رژیم غذایی خود (تغییر سبک زندگی) شروع کنید. به عنوان مثال، سس های خود را با مخلوط کردن آنها به جای افزودن خامه یا کره به پایان برسانید، از پنیر روی همبرگر خود صرف نظر کنید، برگر خود را با لوبیا یا حبوبات به جای گوشت درست کنید، هفته ای یک بار یک شب غذاهای دریایی پایدار داشته باشید. خط آخر: ایجاد چند تغییر کوچک در رژیم غذایی به محیط زیست و سلامت شما کمک می کند.

