آینده غذا: در سال 2050 چه خواهید خورد؟

امروزه غذاهای مورد علاقه شما هرچه که باشد، به احتمال زیاد ظرف 20 تا 30 سال کاملاً متفاوت به نظر می رسند. به طور کلی، پیشبینی میشود که چشمانداز آشپزی در دهههای آینده دستخوش تغییرات عمده شود – نه تنها به این دلیل که عادات و نگرش ما نسبت به غذا در حال تغییر است.
تا سال 2050 جمعیت جهان پیش بینی می شود به 10 میلیارد نفر برسد. این بدان معناست که طبق برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) برای تغذیه همه، 56 درصد بیشتر از آنچه در جهان امروز تولید می شود، مصرف می شود.
متأسفانه، زمین کشاورزی کافی برای تأمین رژیم غذایی مردم در اکثر کشورها در آینده به اندازه کافی وجود ندارد. این نشان می دهد که محصولاتی که ما کشت می کنیم و غذایی که امروزه می خوریم، دستخوش تغییرات قابل توجهی خواهند شد.
چرا ما باید متفاوت غذا بخوریم
دلایل کلیدی که نیاز به تغییر اساسی در نحوه تفکر ما در مورد غذا دارند را می توان به شرح زیر خلاصه کرد:
- رشد جمعیت
- اثرات گرمایش جهانی
- نابرابری در دسترسی به غذا
اگرچه فقر جهانی در دهههای گذشته کاهش شدیدی داشته است، هنوز هم تعداد زیادی از مردم در جهان گرسنه زندگی میکنند. وزارت کشاورزی ایالات متحده پیش بینی می کند که بدتر شدن اوضاع، گرمایش جهانی “بسیار به احتمال زیاد بر امنیت غذایی جهانی، منطقه ای و محلی از طریق مختل کردن در دسترس بودن غذا، کاهش دسترسی به غذا و دشوارتر کردن استفاده تاثیر می گذارد . “
همه این عوامل به این معناست که در سالهای آینده، بشر به دنبال محصولات جایگزینی خواهد بود که میتوانند با ردپای کربن کمتر، به مقدار کافی، و ارزش غذایی بالایی داشته باشند.
از گوشتهای آزمایشگاهی، حشرات خوراکی، جلبکهای دریایی، تغییر بیشتر به سمت غذاهای گیاهی گرفته تا تغییرات عظیم در تولید مواد غذایی و کشاورزی، دهههای آینده شاهد تغییر قابلتوجهی در مواد غذایی که در بشقابهای خود قرار میدهیم خواهیم بود.
متفاوت غذا خوردن
در آینده ای که نیاز به مقابله با چالش های متعدد به طور همزمان دارد، مصرف کنندگان بدون گزینه باقی نمی مانند. از این گذشته، غذا خوردن علاوه بر تامین غذا، نیازهای عاطفی و اجتماعی را نیز برآورده می کند. فرهنگ غذایی بخشی جدایی ناپذیر از اکثر جوامع است و اکثر مردم احتمالاً مایل به تغییر آن نیستند.
بنابراین در اینجا چیزی است که برای منوی غذا در نظر گرفته شده است:
بنابراین، آیا آینده مواد غذایی با تکنولوژی بالا و بدون طعم به نظر می رسد؟ نه لزوما، زیرا قرار است سالم تر، گاهی خوشمزه تر و احتمالا پایدارتر باشد. به طور کلی، این جایگزین ها برای سیاره و تنوع زیستی بهتر پیش بینی می شود. مطمئناً غذا در دهه های آینده کاملاً متفاوت تولید و مصرف خواهد شد.

